Πώς (και γιατί) να περιποιηθείτε τη μάσκαρα και το βουρτσάκι της;

Αγοράσατε μία μάσκαρα και αναρωτιέστε γιατί δεν βάφει τις βλεφαρίδες σας τόσο καλά όσο πριν από μερικές εβδομάδες; Παρατηρείτε συνεχώς όλο και περισσότερους σβόλους ανάμεσα στις τριχούλες, το βουρτσάκι δεν διαχωρίζει τις βλεφαρίδες σας και ολόκληρο το μακιγιάζ των ματιών απλά φαίνεται λίγο κακοφτιαγμένο; Παραδόξως, μία μάσκαρα δεν είναι απαραίτητα αυτή που φταίει. Το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ, απ’ ότι φαίνεται, επηρεάζεται από το γεγονός κατά πόσο φροντίζουμε το απλικατέρ, ή όχι. Θα σας δώσω μερικές συμβουλές σχετικά με ποιον τρόπο να βοηθήσετε τα μάσκαρά σας να έχει αποτελέσματα μακράς διάρκειας και να παρέχει μακιγιάζ ματιών αψεγάδιαστο, αλλά και πώς να χαρίσετε στις βλεφαρίδες σας μία ελκυστική εμφάνιση.

Γιατί είναι καλύτερα να περιποιείστε τη μάσκαρα;

Η μάσκαρα είναι ένα καλλυντικό που φαίνεται να είναι αρκετά ανθεκτικό και μακράς διαρκείας αλλά, δυστυχώς, δεν είναι. Εκτός από το γεγονός ότι σταδιακά οξειδώνεται κάθε φορά που το βουρτσάκι βγαίνει από το μπουκαλάκι, οι σβόλοι στεγνώνουν πολύ γρήγορα και δημιουργούν υπολείμματα μεταξύ των τριχών. Οι σβόλοι της μάσκαρα μετά κολλούν στις βλεφαρίδες. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου η μάσκαρα μπορεί να αλλάξει σύσταση εάν δεν την περιποιείστε συχνά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις σβολιασμένες βλεφαρίδες, τη μείωση της διάρκειας ζωής της μάσκαρα, το γρήγορο στέγνωμα και το ξεφλούδισμα όταν χρησιμοποιείται. Πώς να το αποτρέψετε αυτό;

Πώς να περιποιηθείτε τη μάσκαρα;

  1. Πλύνετε το βουρτσάκι της μάσκαρα
    Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το μακιγιάζ των ματιών μας συνεχώς αψεγάδιαστο και να απομακρύνουμε από τις βλεφαρίδες ενοχλητικούς σβόλους – θυμηθείτε να καθαρίζετε το βουρτσάκι της μάσκαρα. Εάν ζεστάνετε νερό ή να συνδυάσετε το νερό με μία υποαλλεργική λοσιόν ή ένα φυσικό σαπούνι θα είναι αρκετό. Διατηρήστε καθαρό το απλικατέρ, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε πινέλα με νάυλον ”τρίχες”. Θυμηθείτε ότι οι τριχούλες τους είναι εύκολο να παραμορφωθούν. Είναι ευκολότερο να κρατήσετε τα βουρτσάκια σιλικόνης καθαρά και επίσης είναι πιο ανθεκτικά. Τέλος, το βουρτσάκι της μάσκαρα πρέπει να πλένετε τουλάχιστον δύο φορές το μήνα (το ιδανικό είναι να πλένονται μία φορά την εβδομάδα).
  2. Σφίξτε καλά το βουρτσάκι της μάσκαρα
    Η μάσκαρα είναι ένα καλλυντικό που αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Άρα για να διατηρήσετε τη σύνθεση αμετάβλητη, πάντα να ελέγχετε εάν είναι σφικτά κλειστό το μπουκαλάκι. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην ”σπρώχνετε” τον αέρα μέσα στο μπουκαλάκι, άρα μην κινείτε το βουρτσάκι πάνω και κάτω – δεν θα μαζέψετε περισσότερο προϊόν πάνω στο βουρτσάκι εάν ακολουθείτε αυτήν την τεχνική. Αυτό που πραγματικά πετυχαίνετε με αυτήν την κίνηση είναι να επιδεινώνετε τη σύσταση του προϊόντος. Συνεπώς η μάσκαρα θα στεγνώσει γρηγορότερα, γιατί το νερό που περιέχει το προϊόν θα εξατμιστεί γρηγορότερα.
  3. Μην βρέχετε την παλιά σας μάσκαρα με λοσιόν αφαίρεσης μακιγιάζ ούτε με άλλα υγρά
    Η χρήση λοσιόν αφαίρεσης μακιγιάζ ή λοσιόν μισελέρ σε μία μάσκαρα είναι μία κοινή πρακτική, η οποία, δυστυχώς, δεν έχει θετικό αποτέλεσμα στην ποιότητα του προϊόντος. Οι ουσίες που περιέχουν τα ρευστά καλλυντικά ενδέχεται να αντιδράσουν αρνητικά με τα σωματίδια της μάσκαρα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες: ξεκινώντας από την μεταβολή της ποιότητας και τη διάρκεια της μάσκαρα, μέχρι την κακή απόδοση στο μακιγιάζ των ματιών και μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε αλλεργικές αντιδράσεις. Παρ’ όλ’ αυτά, εάν η μάσκαρα σας έχει πήξει, μπορείτε να βάλετε το μπουκαλάκι μέσα σ’ ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Το μπουκαλάκι θα ζεσταθεί και η μάσκαρα θα ξαναγίνει ρευστή. Το κόλπο αυτό θα σώσει πραγματικά τη μέρα σας, όταν μία μάσκαρα σας κρατάει πίσω εν όψει κάποιου σημαντικού γεγονότος της ζωής σας ή το πρωί όταν ετοιμάζεστε για τη δουλειά. Ωστόσο, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μία πηκτή μάσκαρα με μία καινούργια, φρέσκια.